Onderhoud

Onderhoud: goed en tijdig onderhoud = essentieel voor een zorgeloze vakantie(reis)
Om veilig de weg op te kunnen met uw caravan of vouwwagen adviseren wij om 1x in de twee jaar een onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Door dit frequent te doen wordt niet alleen de veiligheid onderweg gewaarborgd maar bent u ook verzekerd van een veilig verblijf op de camping en wordt de levensduur van de caravan of vouwwagen verleng.

Maak een afspraak

Onderhoudsbeurt
Bij een complete onderhoudsbeurt wordt de caravan of vouwwagen op diverse punten als slijtage, beschadigingen en andere mogelijke problemen gecontroleerd. Bij deze onderhoudsbeurt wordt er gekeken naar het onderstel, de opbouw van de caravan of vouwwagen en het elektrische gedeelte (verlichting). De remmen worden nagezien door middel van een test op de remmentestbank waarbij deze vooraf worden gedemonteerd. Tevens kijken we naar de staat van de oploopdemper en koppeling.  Ook checken we de leeftijd en staat van de banden en gasslang(aansluitingen) en wordt het systeem afgeperst en worden de kachel en koelkast op functioneren gecheckt.

Maak een afspraak

Vakantiecheck
In het jaar tussen de onderhoudsbeurten in kunnen wij ook een vakantiecheck uitvoeren waarbij aandacht is voor:

 • Banden (leeftijd, draagvermogen en ventielen), tevens worden de banden op de juiste spanning gezet
 • Functioneren van de (stabilisator)koppeling, let op: bij aanwezigheid van een disselslot kunnen wij alleen een optische controle uitvoeren
 • Functioneren van de verplichte verlichting
 • Natrekken van de wielbouten

Maak een afspraak

Uitgebreide vakantiecheck
Als aanvulling op bovenstaande vakantiecheck kunnen wij indien gewenst een uitgebreide vakantiecheck uitvoeren waarbij aandacht wordt besteed aan:

 • Controle bandenspanning van het trekkende voertuig
 • Visuele inspectie van de dakluiken daarbij wordt ook het sluiten van de dakluiken en de rubbers gecontroleerd
 • De leeftijd van de gasslang en drukregelaar incl. het afpersen
 • Hulp bij het aankoppelen van de caravan of vouwwagen

Maak een afspraak


Bandencheck
Een veilige reis en vakantie beginnen met één van de belangrijkste onderdelen van een caravan of vouwwagen: de banden. Wie wil er nu niet dat zijn of haar vakantie op rolletjes begint! Een klapband kan het vakantieplezier behoorlijk bederven en wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door ouderdom, overbelading of een onjuiste bandenspanning. Het grootste gedeelte van het jaar staat een caravan of vouwwagen in de stalling waar door de lange sta-tijden (en de daarbij optredende belasting) het verouderingsproces sneller verloopt dan bij banden van personenauto’s. Door het snellere verouderingsproces zullen de banden eerder poreus worden en kunnen er (haar)scheuren optreden.  Bij de bandencheck worden de banden gecontroleerd op de volgende punten:

 • Optische controle op (droogte)scheuren en/of beschadigingen van de band (staalgordelbreuk)
 • Leeftijd a.d.h. van productiedatum (De Bovag adviseert banden van caravans en vouwwagens elke 6 jaar te vervangen)
 • loadindex (maximale laadvermogen van de band)
 • Type ventiel

Maak een afspraak

Movercheck
Een mover is een uitermate fijn hulpmiddel om uw caravan op zijn plek te krijgen, of dat nu tijdens het aankoppelen is of op de plek van bestemming. Uiteraard is het dan essentieel dat de mover wel juist functioneert. Bij een movercheck wordt de mover op de volgende punten gecontroleerd:

 • De accu en de acculader
 • De communicatie tussen de afstandsbediening en de mover
 • De afstand tussen de aandrijving van de mover en de banden van de caravan
 • De behuizing van de mover wordt gereinigd (eindresultaat is afhankelijk van de mate van vervuiling)
 • Smeren van noodzakelijke onderdelen

Maak een afspraak

Winterklaar maken
Heeft uw caravan geen onderhoudsbeurt nodig maar bent u er wel mee weg geweest en heeft u geen zin in het winterklaar maken van de caravan? CaravanCenterA20 kan de caravan winterklaar maken zodat u het volgende seizoen de caravan weer onbezorgd op kunt halen. Hierbij wordt de caravan aan de buitenzijde gereinigd, de watersystemen geleegd, de carrosserie geïnspecteerd, het gas afgeperst en een vochtmeting gedaan.

Maak een afspraak

Prijzen
Bekijk hier onze tarieven.